Dziś krótko zwięzłowato !
Zazwyczaj do obiadu gotuję większą ilość ziemniaków. Dlaczego? Każdy w kuchni wie że następnego dnia można wyczarować z nich drugi obiad.
Ja robię różne rzeczy... kopytka, pyzy, placki, zapiekanki, rolady i kotlety.
Wszystko z biegiem czasu będę wstawiać na bloga.
Dziś na obiad zwykłe, proste kotlety ziemniaczane.
Składniki:
ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę
1 jajko
1/2 cebuli
1/2 pęczka koperku
1/2 łyżki Maggi
bułka tarta
sól
pieprz
Cebulkę drobno kroimy. Ja osobiście wolę lekko przysmażoną. Ale można dodać surową. Wszystko razem mieszamy.
Formujemy mniejsze kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy.
Ja podałam z salsą słodko-kwaśną.
bardzo dobre polecam
OdpowiedzUsuńKiedys probowalam coś takiego ale kotlety mi się rozwalaly :'( :'( :'( :'( to trzeba smażyć na dużym ogniu czy małym ???
OdpowiedzUsuńProste i dobre!
OdpowiedzUsuń