16 kwietnia 2014

Kotlety ziemniaczane

Dziś krótko zwięzłowato !

Zazwyczaj do obiadu gotuję większą ilość ziemniaków. Dlaczego? Każdy w kuchni wie że następnego dnia można wyczarować z nich drugi obiad.

Ja robię różne rzeczy... kopytka, pyzy, placki, zapiekanki, rolady i kotlety.

Wszystko z biegiem czasu będę wstawiać na bloga. 

Dziś na obiad zwykłe, proste kotlety ziemniaczane.



Składniki:

ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę
1 jajko
1/2 cebuli
1/2 pęczka koperku
1/2 łyżki Maggi
bułka tarta
sól
pieprz

Cebulkę drobno kroimy. Ja osobiście wolę lekko przysmażoną. Ale można dodać surową. Wszystko razem mieszamy. 

Formujemy mniejsze kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy.

Ja podałam z salsą słodko-kwaśną. 








3 komentarze:

  1. bardzo dobre polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedys probowalam coś takiego ale kotlety mi się rozwalaly :'( :'( :'( :'( to trzeba smażyć na dużym ogniu czy małym ???

    OdpowiedzUsuń