26 marca 2014

Mexican Nachos czyli Zapiekanka z Chipsami :)

Jako, że z mężem często wieczorem oglądamy jakieś mecze, towarzyszy nam przy tym naszulubiony napój- piwko.

Grzechem jest nie podgryzać czegoś między łykami  tego zimnego trunku.

Oczywiście na stół wjeżdżają chipsy, orzeszki, popcorn....ale to jest banalne!

Moim numerem jeden na takie typu okazje jest super przekąska, którą można modyfikować według własnego uznania.

Jest oczywiście prosta, jak to z moimi przepisami bywa :),szybka i pyszna.





Mowa o zapiekanych nachosach.

Mój przepis wymaga niewielu składników a mianowicie:
  • paczka Nachos ( ja najbardziej lubię te o smaku naturalnym)
  • salami
  • fasola czerwona
  • ser żółty
  • sos pomidorowy, salsa, ketchup

Przygotowanie:

  • Salami kroimy w paseczki, fasole odcedzamy z zalewy a ser scieramy na tarce o grubych lub małych oczkach.
  • Do naczynia żaroodpornego, formy do tarty lub jakiegoś naczynia do pieczenia wsypujemy część nachos. Polewamy je sosem, posypujemy salami, fasolą i serem.
  • Wysypujemy resztę nachos z opakowania i powtarzamy te same czynności.  
  • Wstawiamy do piekarnika w 180 - 200st. na ok 15min aż ser się rozpuści. Ja lubię jak się trochę przyrumieni.
  • Możemy podać do tego salse lub jakiś sos według uznania.

Możliwości podania nachos są naprawdę duże. Moje warianty to:

oliwki zielone
oliwki czarne
papryka
papryczka jalapeno
mięso mielone
cebula
czosnek
pomidory koktajlowe
szczypiorek


Jak widać każdy coś dla siebie znajdzie ulubionego. Na imprezach przekąską będzie miała wzięcie, bo to coś innego niż zwykłe chipsy :)

Spróbujcie i dajcie znać czy smakowało :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz